Д-р Николай Ковачев взе сертификат и за Доплерово ехографско изследване

др-николай-ковачев

МЦ „Д-р Сигридов“ държи на високия професионализъм на своите лекари и непрекъснато насърчава тяхното развитие. Доказателство за това е поредният успешно завършен курс от д-р Николай Ковачев. Този път докторът получи лиценз за извършване на доплерови изследвания от Фондацията по фетална медицина (FMF).

Доплеровото изследване е важна част от ехографския преглед във всеки един триместър от бременността, независимо дали е нормално протичаща или високорискова. То проследява кръвотока в майчините и феталните съдове и дава ценна информация за състоянието на маточните артерии, маточно-плацентарното и фето-плацентарното кръвообръщение. Благодарение на доплеровото изследване могат да се установят и съответно да се предприемат нужните мерки по отношение на вродени сърдечни заболявания на бебето, както и нарушения в други негови ключови органи и системи. Изследването е важно и за идентифициране на усложняващи хода на бременността състояния при майката като прееклампсия и гестационен диабет.

За да запишете час за фетална морфология и физиология при д-р Николай Ковачев, свържете се с нас на телефонните номера на МЦ „Д-р Сигридов“.

Сподели това

Копирайте връзката в клипборда

Копирай