НАШИЯТ ЕКИП

д-р Николай Ковачев

Майчино и ембрио-фетално здраве, асистирана репродукция и ендоскопска хирургия

Всеки се ражда със своята предопределеност, като по своя житейски път формира мечтите си. Щастливи са тези, които притежават характера да управляват съдбата си. Благословени са тези, които изживяват всяка мечта и преследват своите нови такава.

Роден преди около три десетилетия в гр. Враца, като дете преминах през школата на няколко спорта, отвели ме до различни краища на Европа. Това ми помогна да изживея детската си мечта за впечатляваща спортна кариера в колективен спорт и постигнах повече – възпитах в себе си отборния дух, научих се да уважавам и ценя усилията, искреността и труда на всеки човек в колектива. Разбрах, че лицемерието и предателството нямат място във всеки екип. В тези времена посветих четири години от живота си на юридическите науки, които ми помогнаха да разбера, че медицината е моята житейска осъзнатост. Имах щастието да уча в един от най-реномираните медицински университети, този в гр. Плевен, който завърших с отличие.

Днес, воден от житейското и професионално мото, съдържащо се в древната мисъл на Луций Аней Сенека  – „Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum“ (Поправяй миналото, ръководи настоящето, предвиждай бъдещето), вървя по пътя на своята предопределеност в една от най-хуманните професии и благодаря на всеки свой Учител, оставил следа във формирането ми като лекар! Участвах в редица симпозиуми и конгреси, както и обучителни курсове по ендоскопска хирургия при Проф. Атилио ди Специо, проф. Хаимович и други доказани имена в нашата професия.

Щастлив съм от възможността да бъда част от най-хуманната професия – лекарската. Два пъти по-щастлив да съм да работя в екип от колеги, посветили се на грижата за най-чистата радост – повече майки да държат в прегръдките си своите дългоочаквани здрави деца. Каква по-добра мотивация да се посветя на майчиното и ембрио-феталното здраве, асистираната репродукция и ендоскопската хирургия, както и да бъда част от високо професионалния екип на медицински център „Д-р Сигридов“.

обичам.

В работата си обичам... Усмивките в детските и майчини очи, резултат на прецизната и добре свършената работа по призвание!

суперсила.

Моята суперсила е… Опирайки се на последните иновативни методи, в намиране на най-простичкото, бързо и щадящо индивидуално решение, със специално отношение към всеки мой пациент.