НАШИЯТ ЕКИП

д-р Владимир Чучумишев

Подготовка за бременност, пренатална медицина и проследяване на високорискови случаи

Роден съм през 1973 година в София.Идеята да се посветя на медицината започна да се заражда в мен в осми клас , когато в часовете по Биология изучавахме устройството на човешкото тяло. Естествено на тази възраст на човек са му интересни какви ли не неща и средното си образование завърших в Техникум по електроника. Повечето ми съученици след това станаха отлични инженери, но вътре в себе си знаех, че няма да работя нищо друго, освен като лекар. И така през 1994 г. започна следването ми в Медицинския университет в София.
Дипломирах се през 2000 г. Започнах работа в Център за неотложна медицинска помощ, където от първото дежурство ми се наложи да се справям с всякакви ситуации. Да взимам решения и да ги изпълнявам. Така започна моят професионален път.
През 2002 г. спечелих място за специализация по акушерство и гинекология в Първа АГ болница „Света София” ( бившата „Тина Киркова”) . По това време в болницата се раждаха повече от три хиляди бебета годишно. Имах възможността да черпя от опита на едни от най-добрите специалисти в нашата област.

Работих там до 2013 г., когато се присъединих към екипа на Клиника Малинов. Дейността ми се насочи към пренаталната диагностика, подготовката за бременност и проследяването и при пациентки с висок риск от повтарящи се аборти. В практиката ми често започна да се налага да използвам достиженията на съвременната генетика, имунология, ендокринология, хематология. Преминах специализации и курсове в областта на ултразвуковата диагностика и феталната медицина в Австрия, Израел, Великобритания, Полша, Германия и Италия.

Безценен опит и удовлетворение за мен беше да проследявам бременността от самото начало до края. С някои от бебетата, заченати след асистирана репродукция, бяхме заедно от ембриотрансфера до родилната зала.

обичам.

В работата си обичам... Когато имам възможността да предложа най-доброто решение за проблема на пациента си. Когато видя едно здраво бебенце в прегръдката на уморената, но безкрайно щастлива майка.

суперсила.

Моята суперсила е… че не спира да ме удивлява чудото на живота.