ПРЕНАТАЛНА МЕДИЦИНА

Preparing for pregnancy

Планирате бременност? Подгответе тялото си.

Срещата на добрата подготовка с подходящата възможност създава предпоставка за успешна бременност.

Защо е важно?

За да си гарантирате спокойна и безпроблемна бременност, добре е да обърнете внимание на подготовката. Известен период преди положителния тест за бременност, тялото Ви трябва да бъде предразположено – физически и психически, за да зачене и износи здраво бебе.

Колко рано трябва да започна подготовка за бременност?

Минималният срок е 3 месеца, но за оптимални резултати най-добре е организмът да бъде подготвен 6 месеца по-рано.

Какво включва подготовката?

Все още битува мантрата, че основното и най-важно за бъдещата бременна е фолиевата киселина. Всъщност, масовото и безконтролното ѝ приемане може да има негативен ефект, особено ако жената има определени мутации (например MTHFR).

Затова в медицински център „Д-р Сигридов“ се фокусираме върху индивидуален и холистичен подход спрямо Вашето текущото здравословно състояние, наличието на фамилни обременености, начина Ви на живот и хранене, излагането на неблагоприятни въздействия на околната среда и др.

В зависимост от комплексната оценка, препоръките за подготовка могат да включват промени в хранителния режим, прием на определени медикаменти и добавки, специализирани изследвания или интервенции, за да може Вашето тяло да бъде максимално готово да приеме и износи бъдещото бебе.

А подготовката за партньора?

За успешна бременност трябват двама, затова и партньорът е добре да помисли как да подготви тялото си. Обикновено образуването на сперматозоиди отнема средно между 74 и 120 дни, затова и подготовката е препоръчително да започне поне 3 месеца по-рано.

В медицински център „Д-р Сигридов“ ще Ви дадем важни съвети и препоръки по темата, съобразени със здравословното Ви състояние и начин на живот.

Запазете час
Още от Пренатална медицина