НАШИЯТ ЕКИП

д-р Даниел Димитров

Хранене и диететика

Правилен и своевременен превантивен подход освен запазване на здравето дава и възможност за нов живот!

Завърших  медицина през 2001 г. в Медицински Университет – София. По време на обучението си от трети до шести курс стажувах в Пирогов във втора хирургия при д-р Георги Григоров. Шокиращо впечатление ми направи, че по-голямата част от хората постъпващи за спешно хирургично лечение са се хранили по лош и неадекватен начин, който съвсем логично е довел до състоянието им, което те не осъзнаваха. От тогава започна да ме вълнува повече храната и нейната роля за здравето, отколкото лечението на спешните състояния. Решен да застъпя в собствената си кариера храната като превенция, аз записах специалността „Диететика и лечебно хранене”. Направих го с убеждението, че здравословното хранене е в основата на поддържането на добро здраве и превенция на болести. След това като специализации съм провел обучения на различни теми: хранителна непоносимост, хистаминова непоносимост, хомеопатична детокс терапия, хомотоксикология, диагностика и терапия по метода на д-р Фол, терапия с цветни есенции на д-р Бах и функционална медицина.

Използвам в практиката си освен храна и естествени средства за лечението на метаболитни, хормонални и храносмилателни състояния. Все по-често в практиката ми се налага да помагам на хора лекуващи се за определени състояния, които имат нови негативни ефекти от конвенционални лечения и нуждата от коригирането им с по-мек и неувреждащ подход за здравето на пациента. От 2019 използвам в практиката си и корекция на чревния микробиом с цел подобряване на състоянието на храносмилателната система и свързаните с микробиома здравословни състояния (аутизъм , ревматоиден артрит, затлъстяване и др). Също така прилагам корекция на баланса на омега мазнините в тялото с цел осигуряване на нужните мастни киселини за функционирането на мозъка, хормоналната система, добрия възпалителен отговор на тялото и превенцията на сърдечно-съдови състояния.

С развитието на геномната медицина  (базирана на генетичната информация), успешно започнах да я използвам в диагностиката на генетични фактори за предразположеност към многофакторни хронични заболявания.

обичам.

В работата си обичам... да откривам кое различава един човек от останалите и в същото време кое е общото му с другите хора.

суперсила.

Моята суперсила е… разкриване на цялата картина с цел по-голяма вероятност да подобря състоянието на пациентите си, както и желанието да знам, за да използвам големия набор от методите за лечение.