Д-р Сигридов гостува на предаването „Първи стъпки“ на списание „Кенгуру“

Темата на дискусията бе „здраво бебе още преди зачеването.

Подготовката за бременност – здравословна, психологическа и метаболитна е от съществена важност за всяка бременност, дори още преди да е стартирала. На това акцентира др Сигридов по време на участието си в предаването „Първи стъпки“, което беше излъчено на живо на Фейсбук страницата на списание „Кенгуру“.

Според доктора, всяка бременна трябва да има и необходимата информационна подготовка, за да се ориентира в морето от мнения и фалшиви новини, които могат допълнително да я объркат и стресират. Това е особено важно за пациентите, изстрадали много по пътя към желаното дете – след инвитро процедури или множество спонтанни аборти. Затова, една от задачите на медицински център „д-р Сигридов“ е да създаде полезна информационна среда, от която пациентите да черпят необходимите познания.

Докторът акцентира и върху важната връзка между пациент и лекар – определяща за подготовката, износването и раждането на живо и здраво бебе. В тази колаборация ясно се дефинира планът на бъдещата бременност и се очертават всички аспекти, дори и негативните, за да може жената и нейният партньор да са предварително подготвени как да се справят със ситуацията.

Час и половина д-р Сигридов отговаря на пациентски въпроси, между които ролята на NK клетките и забременяването, бременност и COVID 19, ролята на храненето и чревната флора за здравето на майката и нейното бебе, както и много други теми, които могат да бъдат видени във видеото на предаването на Фейсбук страницата и в YouTube канала на списание „Кенгуру“.

Сподели това

Копирайте връзката в клипборда

Копирай