МЦ „Д-р Сигридов“ и „Репро Инова“ обединиха усилия за повече репродуктивни успехи

Екипите на МЦ „Д-р Сигридов“ и „Репро Инова“, начало с доц. д-р Румен Русев, вече си партнират, за да може повече пациенти с проблеми в областта на репродуктивната имунология и ендокринология да сбъднат мечтата си за бебе.

„Репро Инова“ има дългогодишен опит в диагностиката, консултациите и терапията на безплодие при жената и мъжа, дължащо се на имунологични и ендокринологични причини. В тази връзка, екипът от доказани специалисти, ръководен от доц. Русев, провежда пълен спектър от лабораторни тестове за установяване и лечение на безплодие, повтарящи се спонтанни аборти и неуспешно зачеване с асистирани репродуктивни техники.

Пациентите могат да се доверят на прецизни и надеждни имунологични и генетични изследвания, свързани с хуморален имунитет, имунофенотипизиране, тромбоцитно-левкоцитни агрегати, блокиращи фактори, антитела и ембриотоксини.

Някои от високо специализираните тестове в България са внедрени и се провеждат само от екипа на „Репро Инова“. Сред тях са NK активност, ембриотоксичен тест и блокиращи фактори. Пълна информация за изследванията, които се извършват от „Репро Инова“, може да откриете тук.

„Науката отдавна е открила връзка между отговора на имунната система и безплодието, но все още в практиката се обръща малко внимание на имунологичния фактор при състояния на стерилитет, чести спонтанни аборти и неуспешни инвитро опити.

Радвам се, че благодарение на партньорството ни с доц. Русев и „Репро Инова“ пациентите ни имат достъп до още по-широк панел от услуги, който вече включва направленията репродуктивна ендокринология и имунология.

По този начин затвърждаваме стремежа ни към холистичен и мултидисциплинарен подход в подготовката за зачеване и всеки етап от бременността“, сподели д-р Иван Сигридов.

„Репро Инова“ се помещава в сградата на МЦ „Д-р Сигридов“, а пациентите могат да запишат час за консултация с доц. Русев и неговия екип на телефонните номера на медицинския център.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Скъпи пациенти, молим да имате предвид, че „Репро Инова“, с управител доц. д-р Румен Русев, е самостоятелно юридическо лице, отделно от МЦ „Д-р Сигридов“. Резултатите от изследванията, назначени от доц. д-р Румен Русев, се получават до 10 работни дни.

Вижте екипа на „Репро Инова“ ☟

Доц. д-р Румен Русев

Доц. д-р Румен Русев, основател и управител на „Репро Инова“, е международно признат експерт в областта на репродуктивната имунология и ендокринология. Завършва медицина в Медицинска Академия София и защитава дисертация по трансплантационна имунолгия в Институт за спешна медицинска помощ „Н. Пирогов“. Научен Директор на Fertility and Cryogenics, Chicago, IL, САЩ. До 2009 г. е директор на Millenova Immunology Laboratories and CARI Reproductive Institute, Chicago, САЩ. Хонорoван професор и консултант по репродуктивна имунология към Torre Angeles Hospital Pedregal, Mexico City, Мексико. Доцент по имунология към Медицински Университет Плевен и визитиращ професор по имунология към US Medical School of Belgrade, Сърбия. 

Специализира репродуктивна имунология и ендокринология в Methodist Hospital, Indianapolis, Indiana. Работил е в Genetics and IVF Institute, Fairfax, VA, and Center for Human Reproduction, Chicago. Лицензиран специалист по репродуктивна ендокринология и имунология и диагностична имунология c имунотерапия. Има над 150 публикации във водещи научни списания, глави от книги, монография и 3 патента за имунолгични тестове.

Габриел Елмаджиян

Габриел Елмаджиян е управител на имунологичната лаборатория и част от екипа на „Репро Инова“ още от нейното основаване.  Придобива магистърска степен по молекулярна биология в СУ „Св. Кл. Охридски“. Занимава се професионално с проблемите на репродуктивната имунология от 2005 година в Института по биология и имунология на размножаването, БАН. Преминава курс на обучение по съвременни молекулярни и биохимични методи в Йена, Германия.

Румяна Сусуркова

Завършва с отличие образователно-квалификационна степен Бакалавър, специалност Молекулярна биология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2013 г. Придобива магистърска степен по Биология на развитието от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2015 г. И двете с успешна защита на дипломни работи. Непосредствено след това продължава своето обучение с научна и образователна степен „Доктор“ към Институт по Биология и Имунология на размножаването „Акад. К. Братанов“, при Българска Академия на Науките.

Професионалното ѝ развитие започва през 2015 г. като биолог в клиника „Д-р Малинов“. След това работи като ембриолог в Център по Асистирана репродукция, Аджибадем Сити клиник Болница Токуда. От началото на 2022г се присъединява към екипа на „Репро Инова“. Oт 2015г. насам Румяна Сусуркова е член на ESHRE (Европейска асоциация по човешка репродукция и ембриология). Член на Българското дружество по Имунология към Съюза на Учените в България и Европейската федерация на имунoлогичните дружества (EFIS). Посещава редица международни и национални конгресни мероприятия, където изнася научни доклади и постерни презентации. Автор и съавтор на научни публикации. Ръководител иучастник в научни проекти. Печелила стипендиални и стажантски програми както в България, така и в чужбина.

Антонина Кирова

Завършва образувателно-квалификационна степен Бакалавър по Молекулярна биология през 2014 година в Биологически факултет към СУ „Св. Кл. Охридски“. През 2016г. защитава с отличие дипломна работа и придобива магистърска степен по Молекулярна биология, специалност Физиология на животните и човека от СУ „Св. Кл. Охридски“. Преминава практически курс по Невробиология в Лайпциг, Германия.

През март 2015г се присъединява към екипа на „Репро Инова“ като част от стажантска програма. През периода на обучение показа завидни качества в лабораторна среда, желание и способност да усвоява нови знание и умения. От септември 2015 е официално част от лабораторията. През годините взема участие в редица национални и международни конференции по имунология и репродукривно здраве и трупа опит в сферата на репродуктивната имунология

Михаела Каменова

През 2021г. завършва образователно-квалификационна степен Бакалавър, специалност Молекулярна биология към Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. През октомври същата година продължава своето образование с изучаване на магистърска програма Биохимия.

В лабoратория „Репро Инова“ е биолог и разработва дипломата си работа за магистърска теза.

Сподели това

Копирайте връзката в клипборда

Копирай